Seo fiyatları neye göre belirlenir?

Seo fiyatları neye göre belirlenir, hangi kriterler seo fiyatını belirler gibi çeşitli sorular aklınıza optimizasyon çalışması yaptırmadan önce gelecektir. Eğer web sitenizin güncellemeleri ile ilgileniyor yada sürekli haber tarzında yenilikleri yönetiyorsanız; sitenizin indexlerinin hızı, arama motorlarından hangi içeriklerden trafik aldığınız gibi parametreler hakkında da bilgi sahibisinizdir. Bu sebeple SEO(search engine optimization) çalışmalarını kendiniz yürütmeyi de düşünebilirsiniz. Çoğu zaman bu durum iyi bir fikirdir. Lokal aramalarda yada basit kelimelerde seo uzmanlarına genellikle ihtiyaç duymazsınız.

Seo Fiyatları Neye Göre Belirleniyor ?

Seo fiyatları ile ilgili kapsamlı bir arama yapmıyorsanız çoğunlukla, paket fiyatlar ve değişken süreleri barındıran tavsiyeler alacaksınız. Hangi kelimede seo yaptıracak olursanız olun, bazı seo uzmanlarının ve firmalarının en baştan itibaren web sayfanızı klasik bir sürece tabi tuttuğunu unutmayın. Peki, web sayfanızı arama motorlarında etkin bir konumda yer aldırmak ve sitenize organik ziyaretçi sağlamak için tam olarak ne yapmanız gerekiyor, buna nasıl karar vereceksiniz?

seo fiyatları nelere göre belirlenir
seo fiyatları neye göre belirlenir

Seo firması belirlerken dikkat edilmesi gerekenler

  • Seo çalışmanızın ne zaman sonuçlanacağı ile ilgili ortalama bir süre isteyin. Unutmayın, kimse size net olarak bir tarih veremez fakat çalışmaların sonucunda aylık olarak ilerlemeyi takip edebilir, uzmanın verdiği sürelerle ilgili karşılaştırma yapabilirsiniz.
  • Çalışma raporlarında yer alan bilgilerin kontrolünü sağlayın.
  • Sitenizi haftalık olarak bir backlink checker aracı ile tarayın ve sizin bilginiz dışında eklenen linkleri silin. Bazen seo uzmanları bilginiz olmadan hack link olarak adlandıran yöntemler kullanabilir. Uzun vadede çoğu zaman hüsranla karşılaşılan bu tarz çalışmaları engelleyebilir ve bu durumu kontrol edebilirsiniz.
  • Fiyat tek önceliğiniz olmasın. Firmanın daha önce çalıştığı firmalardan örnekler isteyin ve seo uzmanı referanslarını söylediğinde bu sitelerin kontrolünü yapın. Deneyim seo çalışmalarının en önemli kriteridir.
  • Seo anlaşılanın aksine ciddi bir mesai harcanması gereken süreçtir. Seo çalışmalarını ticarete dökmüş firmalardan uzak durmaya çalışın, öncelikli kriterleriniz; digital marketing sürecinin içerisinde seo çalışmalarının öneminin sizin için geçerli olup olmadığını sorgulamak olsun.
  • Analiz ve raporlamayı birbirine karıştırmayın. Raporlama, yapılan çalışmaların bir platformda size dijital olarak sunulması iken analiz süreci işinizle ilgili değerlendirmelerin yapıldığı kapsamlı bir süreçtir.
  • Web siteniz özel bir yazılım barındırıyorsa, çalışmayı yaptıracağınız firmanın yazılım departmanı hakkında da sorular sormanız yazılım güvenliğinize katkı sağlayacaktır.
  • Seo sürecinde tespit edilecek eksiklerin kimin tarafından giderileceğinin de seo uzmanına sorulması gerekiyor. Bazen seo düzeltmelerini kendi başınıza yapamaya bilirsiniz. Her web sitesinin yazılım eksiklerinin giderilmesi kolay bir yönetim sürecini içermez.

Seo fiyatları neye göre belirlenir diye halen arama içerisinde iseniz; firmanın tecrübesi, danışmanlık ve yönetim modeli, verilen süre, sayfanızın teknik durumu gibi bir çok parametrenin karşılığı olarak fiyatlar alacaksınız.

Yazar: Burak Berber